Leírás
A kakukkfüvet évezredek óta használja az emberiség – mind a gyógyításban, mind a gasztronómiában. A kakukkfű antibakteriális, antivirális hatással rendelkezik. Az egyik legcsodálatosabb gyógynövény légúti megbetegedések kezelésére, ezen túl serkenti az emésztést és szélhajtó hatása is van.
A kakukkfű két illóolaja, melyeknek gyógyhatását is köszönheti, a timol és a karvakrol. Ezek adják kellemes aromáját és erős antiszeptikus hatását, ezek tudják megállítani a szervezetünkben lévő kórokozó baktériumok szaporodását.
A kakukkfű szirup alkalmas az immunrendszer erősítésére, a légúti megbetegedések megelőzésére, illetve, ha már megjelent a betegség, remekül oldja a légutakban keletkező váladékot, csillapítja a köhögést, segít orrdugulás esetén és enyhíti a nátha tüneteit.
Megelőzésre, ha az immunrendszer erősítése a cél: napi 1 teáskanál a javasolt adag.
Betegségek esetén napi 3 x 1 evőkanállal érdemes fogyasztani belőle.
A kakukkfű szirup nemcsak hasznos a szervezetünknek, hanem finom is, ezért fogyasztható önmagában, feloldhatjuk teában vagy vízben, felnőtteknek pedig semleges ízű pálinkába téve is ajánljuk (hígítási arányként az 1 rész szirup – 1 rész pálinka javasolt).
Magyarországon a jelenleg forgalmazott kakukkfű készítmények zömében a kakukkfű alkoholos kivonata található, mely gyermekeknek nem ajánlott, kakukkfű szirupunk viszont 2 éves kor felett adható gyermekeknek is.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.